耳机俱乐部论坛

QQ登录

只需一步,快速开始

楼主: ziqiushi

[音箱] 【米客聊HIFI】说说ATC吧~~(647楼 更新老款ATC20拆解)

新手上路

原帖由 ziqiushi 于 2013-1-21 08:59 发表
19可能得SUPERNAIT起   19确实不太好推

楼主试过NAIM的SUPERNAIT机推ATC19吗?有谁用NAIM功放说一下听感。NAIM功率80瓦每声道一对管,能推?我没听过有点不相信。声音会不会缩在箱里无音场可言。

中级会员

80W在 NAIM里已经是大功率了   脱箱感肯定不是问题,另外脱箱感的营造音源的重要性很大。
给你一个老外的听感:
Last week i listened to Naim's superb SuperUniti (partly based on the the Supernait amplifier) using SCM11's and SCM19's. A track i used was Tere Bina Zindagi Se (Lata Mangeshkar). Even with this simple and old recording as good as SCM11's are however the SCM11's didn't have the same scale, depth, weight, dynamics, resolution, precision, focus etc. and overall sounded veiled in comparision to SCM19's. After hearing SCM19's there is no going back to SCM11's. Simple.

A Supernait/HiCap with its high quality of amplification has more than enough reserves of energy to effectively energise SCM19's so that the quality of the recordings and the system can be enjoyed at low, moderate and high playback levels.

SCM20's and SCM19 use the same SLMT Mid/LF drive unit. The main difference between these two monitors is that SCM20's use a superior HF unit (from Seas). As good a SCM20's are however i believe SCM19's offer even better VFM though. Fwiw, i feel SCM19 monitors are probably the finest VFM bookshelf speakers currently available on the market regardless of price.

初级会员

想请教LZ NAIM 的5I2 最高适合推到 ATC 几?

中级会员

原帖由 lgr 于 2013-1-21 15:20 发表
想请教LZ NAIM 的5I2 最高适合推到 ATC 几?

就7吧。。。  不要高估NAIM的推力

初级会员

那性价比最高的ATC40要名的哪个功放推才行呀

初级会员

大家有没有听过ATC SCM20-2有源音箱,我用的前级是柏林之声935MKII

新手上路

多谢楼主回复!我的音源NAIM CD5I2、配NAIM功放应该最靓声了。但是我有一台NADS100前级,想配一台ATC后级价钱2万5千、NAIM80瓦功放也差不多吧!应该那一个方案好一点?

中级会员

原帖由 大辉仔 于 2013-1-22 02:07 发表
多谢楼主回复!我的音源NAIM CD5I2、配NAIM功放应该最靓声了。但是我有一台NADS100前级,想配一台ATC后级价钱2万5千、NAIM80瓦功放也差不多吧!应该那一个方案好一点?

这个就得自己琢磨了

初级会员

QQ
BD
hehe

初级会员

请问ziqiushi,你是用什么CD机,线材和功放推ATC40的?

新手上路

哗!这个配答超喜欢。顶楼主

新手上路

请问下  ATC SCM 7 胆机推得好吗?(胆机和石机哪一个更适合他),谢谢!!

初级会员

胆,opera reference 5.5

初级会员

ziqiushi兄  用心了

就为这种精神气儿。 敬礼

初级会员

请问ziqiushi,你是用什么CD机,线材和功放推ATC40的?